gavekort

Der kan være mange årsager til at overveje at give et gavekort i gave. Måske kender du ikke modtageren særlig godt og vil derfor være på den sikre side, måske skal gaven henvende sig til et par, eller måske vil du bare gerne give en god oplevelse. Her på siden har vi samlet de bedste udbydere af oplevelsesgavekort, og vi har lavet en masse guides, så du kan finde det helt rigtige gavekort til anledningen.

Der findes efterhånden oplevelsesgaver og gavekort inden for alle områder. Du kan eksempelvis finde:

 • Adrenalinfyldte oplevelser
 • Romantiske oplevelser
 • Lærerige oplevelser
 • Gruppeoplevelser
 • Børnevenlige oplevelser
 • Madoplevelser
 • Wellnessoplevelser

En oplevelse varer ved

Der er mange gode grunde til at vælge at give et gavekort til en oplevelse, uanset anledningen. På den måde giver du en gave, der kan bruges, når det passer modtageren, og der er typisk nogle forskellige valgmuligheder. Det bedste ved at give et oplevelsesgavekort er dog, at du giver en oplevelse.

Materielle gaver forsvinder. Blusen bliver slidt eller hullet med tiden og ryger i skraldespanden, parfumen bliver brugt op, og røremaskinen går i stykker. En oplevelse forbliver hos modtageren som et minde, vedkommende kan tænke tilbage på mange år ud i fremtiden.

Nedenfor finder du en række ideer til oplevelsesgaver og gavekort, du kan vælge at give én, du holder af, afhængigt af, hvem modtageren er.

Gavekort til ham

Har din bror, din ven, din kæreste eller din far snart fødselsdag, er et gavekort et sikkert valg. Her finder du et par forslag til gode gaver, uanset anledningen.

Gavekort til mad
Er fødselaren vild med mad, eller skal der bare være anledning til at mødes omkring en god kop kaffe og en hyggelig snak, bør du overveje at gavekort til mad. Du kan eksempelvis få gavekort til Sunset, Hungry.com og en lang række cafeer over hele landet. Et gavekort til mad er både en god gave til en fattig studerende, der har brug for lidt lækkert at se frem til, for den nybagte familie, der har brug for lidt hurtigt takeaway, og for din kæreste, der skal forkæles – måske i kombination med en biograftur for 2.

Gavekort til sportsvogn
Må der gerne være lidt fart over feltet, bør du overveje en tur i en lækker sportsvogn. Det er den perfekte gave til den runde fødselsdag eller jubilæet. Afhængigt af modtagerens præferencer og af pengepungen, kan du blandt andet vælge en tur i en rød Ferrari, enten som passager eller fører, eller i en lækker Lamborghini. Begge muligheder findes både på gade og på bane. Er modtageren af gavekortet rigtig fartglad, bør du klart vælge turen på bane, så der kan trykkes lidt ekstra på gaspedalen.

Rækker budgettet ikke helt til en tur i sportsvogn, kan du i stedet købe et gavekort til en Formel 1 simulator, hvor modtageren kan få følelsen af at køre racerbil.

Find mere inspiration her: gave til ham.

Gavekort til hende

Har din søster, din veninde, din kæreste eller din mor snart fødselsdag, bør du overveje at forkæle hende med et gavekort til en lækker oplevelse.

Gavekort til forkælelse
Fortjener modtageren af gaven lidt ekstra forkælelse, kan du overveje et gavekort til spa, et gavekort til massage eller et gavekort til hotelophold. Uanset, om det er din mor eller din kæreste, der fortjener en god gave, vil et afbræk fra hverdagen med hende i fokus uden tvivl falde i god jord. Vælg noget, hvor hun skal forkæles, eller noget I kan opleve sammen, hvis budgettet er til det.

Gavekort til oplevelser
En anden god mulighed er at give et gavekort til en sjov eller spændende oplevelse, der kan gemmes som et dejligt minde. Det kan være alt fra en tur i tivoli til et flødebollekursus eller en smuk aftentur i en luftballon. Oplevelser styrker relationen mellem jer og giver jer noget at snakke om og at fortælle andre om.

Få mere inspiration her: gave til hende.

Gavekort til par

Skal du til bryllup, kobberbryllup, indflytterfest, fælles fødselsdag eller noget helt fjerde, hvor modtagerne af gaven er et par, er et oplevelsesgavekort den perfekte løsning. Her giver du parret en oplevelse, de kan nyde sammen på et tidspunkt, der passer dem.

Gavekort til ophold
Skal modtagerne rigtig forkæles, kan du vælge at give dem et ophold væk fra hverdagens stress og jag. Der er mange typer af ophold i gavekortform, herunder eksempelvis hotelophold, spaophold og kropophold. Kender du parret godt, ved du formentlig, hvad de vil foretrække. Kender du dem knap så godt, er et hotelophold som regel en sikker vinder, især hvis det indeholder lidt lækker mad og et godt glas rødvin.

Gavekort til hygge i hverdagen
Rækker budgettet ikke helt til et ophold, eller foretrækker du at give lidt hverdagsforkælelse, kan du overveje en tur på restaurant, i biografen eller måske endda i Tivoli, hvis det skal være lidt ekstra sjovt. Det kan også være en gave, der udfordrer parret lidt, for eksempel hvor de skal lave noget sammen som at danse salsa eller prøve at spille golf.

Få mere inspiration her: oplevelsesgaver til par.

Køb det helt rigtige gavekort

Hvilket gavekort, du skal vælge, afhænger i høj grad af modtageren. Kender du vedkommende rigtig godt, ved du formentlig, hvad der vil falde i god jord. Din stille og forsigtige veninde vil nok ikke bryde sig om at få et gavekort til windsurfing, mens din vilde og spontane bror vil blive noget skuffet, hvis han modtager et gavekort til et chokoladekursus.

At finde den rigtige gave kræver derfor et vist kendskab til modtageren. Kender du ikke vedkommende særlig godt, måske er der tale om din grandkusines konfirmation eller din venindes forældres kobberbryllup, er det stadig en rigtig god idé med et gavekort. Du bør blot spørge til råds hos modtagerens nærmeste eller spille sikkert og købe noget, alle kan bruge, som eksempelvis et gavekort til cafébesøg.

Du kan overveje følgende, når du skal købe et gavekort:

 • Hvem er modtageren? (Hvad ville vedkommende blive glad for)
 • Hvad er dit budget? (Hvor meget må gaven koste)
 • Hvad skal I lave? (Skal det være sjovt, vildt eller afslappende)
 • Krav og begrænsninger (eksempelvis aldersbegrænsning)

Her kan du købe gavekort

Hos Find-oplevelsesgaver.dk samarbejder vi med landets bedste udbydere af oplevelser i gavekortform. Alle de oplevelser, du læser om her på siden, kan købes hos én eller flere af vores samarbejdspartnere. Fælles for dem er, at gavekortene kan benyttes i helt op til 2 år efter køb, og at de kan leveres som E-gavekort.

Vores samarbejdspartnere er:

 • Sendentanke.dk
 • GoDream
 • DuGlemmerDetAldrig

Fælles for GoDream og DuGlemmerDetAldrig er, at de tilbyder oplevelser som gavekort både som fysisk gaveboks og som e-gavekort, der bliver leveret per mail. Det betyder, at du også kan købe gaven i sidste øjeblik, hvis du er ude i dårlig tid. Du kan finde oplevelser inden for alle områder i hele Danmark, og der er helt sikkert noget for enhver smag.

Sendentanke.dk er, modsat vores to andre partnere, e-gavekort til både online og fysiske butikker, foruden oplevelser. Du kan eksempelvis finde gavekort til tøjbutikker, spisesteder, biografer, blomsterforhandlere og oplevelser.

Når ønsker er svære

Hvad enten, der er tale om fødselsdag, bryllupsdag, jubilæum, konfirmation, indflytning eller noget helt sjette, er der fra omgangskredsens side en forventning om, at der skal forelægge en ønskeseddel. Det er også en god idé for at sikre, at gaverne kan bruges og ikke skal byttes. Ofte er gavelisten dog meget kort, eller ønskerne meget generelle, og derfor kan du som gæst være lige vidt. I sådan et tilfælde kan en oplevelse være et godt alternativ. Især hvis du vælger en oplevelse, der kan bruges af alle på et hvilket som helst tidspunkt.

Kender du modtageren godt, kan du slå dig lidt mere løs og vælge noget, der udfordrer vedkommende som bungeejumping eller udspring i faldskærm. Vær dog sikker på, at modtageren har lyst til at blive udfordret. Vælg eventuelt noget, I skal gøre sammen, så I er to om at overskride jeres komfortzone. På den måde har I også en fed oplevelse at snakke om i fremtiden.

Fuldend oplevelsen

Gavekortet kan selvfølgelig fungere som gave i sig selv, men skal der gøres lidt ekstra ud af det, kan du sætte hele dagen af. Specielt, hvis der er tale en fælles oplevelse. Sørg for transport og måltider, udover selve oplevelsen, så dagen bliver fuldendt for modtageren.

For det første skal du vælge en oplevelse, der falder i modtagerens smag og som geografisk kan lade sig gøre. Det kan være fjollet at købe et faldskærmsudspring i København, hvis I bor i Århus. Led da hellere efter et faldskærmsudspring i området, så ikke hele dagen bliver slugt af transport.

Når du skal vælge en oplevelsesgave, kan du blandt andet overveje om:

 • Det er noget, der falder i god jord hos modtageren
 • Det geografisk og logistisk er en god mulighed
 • Modtageren selv skal have penge op af lommen i forbindelse med gaven
 • Der skal tages hånd om noget praktisk, for eksempel transport eller børnepasning