Top 5 action oplevelser i Danmark

Action oplevelser byder på alt lige fra faldskærmsudspring, hurtige biler til forhindringsbaner i 50 meters højde.

Hvad enten det er en gave til ham eller hende, er action oplevelser altid et sikkert hit. Om gaven bedst egner sig til solo, par eller som gruppe varierer naturligvis alt efter hvilken oplevelse man vælger. Find-oplevelsesgaver.dk bringer her en top 5 over de mest hæsblæsende oplevelsesgaver, som giver svedige håndflader, gummiben og får adrenalinen til at pumpe.

1. Faldskærmsudspring

Oplev jordens tyngdekraft på egen krop med et frit fald fra op til 4000 meters højde. At springe faldskærm kan næppe sammenlignes med noget andet, og vil uden tvivl brænde sig fast i erindringen hos modtageren. Der er mulighed for at hoppe med en tandem-master, hvor man er fastspændt en garvet person, som styrer hvornår faldskærmen skal udløses og styrer landingen. Solo spring er også en mulighed, efter en grundig introduktion og sikkerhedsgennemgang af udstyr. Uanset hvilken variation du vælger, er der garanti for pumpende adrenalin.

2. Prøvekør en bil i million-klassen

Har man benzin i blodet og vil mærke følelsen af at blive trykket tilbage i førersædet i en luksusbil, så er der et stort udvalg af biler man kan køre i – og køre ræs i. Alt lige fra en (knap så) diskret Audi A8 til de mere dekadente udgaver fra Lamborghini, Lotus, Porche og den klassiske røde Farrari over til en vaskeægte Formel-1 bil. Man fristes næsten til at sige, at det er en rigtig drengedrøm, men at mærke den hurtige acceleration, lyden fra motoren og en tophastighed på 250 km/t, er en unik oplevelse for både kvinder og mænd. Det skal dog lige nævnes, at der er regler for, om man må køre selv, og hvor gammel man skal være, alt efter hvilken bil og udbyder man vælger.

3. Urban high roping

Denne meget undervurderet oplevelse, egner sig rigtig godt til dates, team-building eller til vennepar. Urban high roping ses normalt i skove og udendørsområder, hvor man svæver fra træ til træ. I dette tilfælde foregår det i den gamle B&W hal. Her skal man bruge sin balance, fysiske styrke og holde hovedet koldt i 50 meters højde, når man skal igennem forhindringerne, som løbende stiger i sværhedsgrad. Afsluttende får man lov til at svæve tværs gennem hallen og nyde udsigten. Man er naturligvis fastspændt med et sikkerhedsspænde under hele forløbet, men bare rolig – adrenalinen skal nok komme alligevel.

4. Bodyflight

Bodyflight simulerer frit fald i en vindtunnel. 5 kraftfulde motorer som er tilsluttet propeller, skaber nok styrke til at holde et menneske svævende i luften. Hele forløbet foregår i en gennemsigtig vindtunnel, så man har mulighed for (hvis man ellers har overskud til det) at vinke til de øvrige deltagere eller tilskuere. Instruktører vil guide dig til hvordan man bedst geberder sig på ved frit fald, og agere akrobat i den vægtløse tilstand, men der er faktisk ikke nogen forkert måde at gøre det på.

5. Pilot for en dag

Det er nok de færreste, som kan prale med, at de har fløjet og styret et fly. Det får man muligheden for her, og også ved denne oplevelse er der et hav af varianter; lige fra en tur i kampflyet MIG-29 til den nette sum af 93.000 kr. hvor du flyver i 9000 meters højde over Rusland, til den lidt mere betalings venlige tur over østjylland til 2.500 kr. (og her er der endda morgenmad inkluderet!). Om man vælger den dyre eller billige udgave, er der garanti for en unik og speciel oplevelse i de højere luftlag.